top of page
  • Yazarın fotoğrafıMustafa Keçeli

APY Ventures'dan Merhaba👋

APY Ventures Albaraka Portföy bünyesinden çıkan ve girişim sermayesi fonlarını bir çatı altında toplama gayesiyle yola çıkmış bir çatı markadır. APY Ventures girişimcilik ekosistemine değer katma vizyonuyla yola çıkarken hem Albaraka bünyesinde dijitalleşme vizyonuna katkı sağlar hem de Albaraka ekosisteminin ortaya çıkardığı potansiyeli girişimcilik ekosistemine sunmayı amaç edinir. Farklı formatlarda kurulmuş 8 farklı girişim sermayesi yatırım fonuyla APY Ventures tüm sektörleri içine alan bir yatırım ortamı sunmaktadır.


Bugün Türkiye’nin en çok ihtiyaç duyduğu şeylerden biri ülkeyi geleceğe taşıyacak teknolojiyi ve iş modellerini geliştirecek girişimcilerle, ülkenin sahip olduğu sermaye gücünü doğru zeminde buluşturma yeteneği. APY Ventures’ın en önde tuttuğu iki önemli amacı var. Bunlardan ilki Türkiye’nin geleceğinin kurgulanmasında başrolü oynayacağını düşündüğümüz girişimcilik ekosistemine kayda değer bir katkı sağlayabilmek. İkinci amacımız ise Türkiye’nin dijital dönüşümüne ve teknolojik gelişimine katkı sağlayan şirketlerini yatırımcılarla buluşturarak Türkiye yatırım ekosistemine yeni bir alternatif sunabilmek.


Tüm dünyada girişim sermayesi yatırımlarındaki gelişmelere baktığımızda sadece finansal kaynak sağlamanın artık yeterli olmadığını görüyoruz. Özellikle başarılı girişimciler sağlanan finansal kaynağın yanında yatırımcılardan ne gibi katma değerler elde edebileceklerine önem veriyorlar. 2019 yılı başından bu yana henüz ilk fonumuz kurulmamışken dahi sağladığımız finansal kaynağın yanında girişimcilere nasıl daha fazla katma değer sağlarız sorusu ana odağımızda oldu. Albaraka bünyesindeki tüm bilgi birikimini girişimcilere en verimli şekilde aktarabilmenin yolarını arıyoruz. Bu sinerjiyi kurmak kolay olmuyor. Girişimcilere fikirlerimizi dayatmak yerine onlarla aynı masada APY ekibini nasıl kullanmak istiyorlarsa o yönde katkı vermeye çalışıyoruz. Ortak yatırım yaptığımız diğer fonlarla ve birlikte yürüdüğümüz danışmanlarımızla beraber optimum katkıyı sağlamak adına her gün kendimizi geliştirmeye çabalıyoruz. Ekosistemi bir bütün olarak görüp tüm paydaşlarla iş birliği içinde olmaya gayret ediyoruz. Rekabet etmek yerine iş birliğini tercih ederek toplam pastayı büyütmeyi başarmanın ülke ekonomisi açısından olmazsa olmaz önceliğimiz olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm paydaşlardan öğreniyor, öğrendiklerimizi geliştirmeye yaptığımız işin katma değerini artırmaya çalışıyoruz. Girişimlere kaynak sağlamak bizim yetinmek istemediğimiz bir alan. Girişimin global ölçekte kendine yer bulduğu son noktaya kadar yanında yer alan iyi bir yol arkadaşı olmaya çalışıyoruz. O noktada alacağımız bir teşekkür tüm diğer getirilerden daha kıymetli olacak. Tüm fonlarımızla beraber önümüzdeki 5 yıl boyunca toplamda 300 Milyon TL’nin üzerinde kaynağı girişim ekosistemine aktarmak somut olarak hedeflerimizin başında geliyor.


Bu yolculukta başta girişimciler olmak üzere ekosistemdeki diğer paydaşlardan gelecek tüm işbirliği önerilerine kapımızın sonuna kadar açık olduğunu ve APY ekibi olarak sizlerle tanışmak için çok heyecanlı olduğumuzu belirtmek isteriz.


Bu ilk yazı ile beraber bundan sonra özellikle girişimcilere katkı sağlayacak içerikler üretmek istiyoruz. Hem APY Ventures ekibi hem konuk yazar arkadaşlarımızla beraber sıkça karşılaştığımız sorulara cevaplar vermeye, faydalı bilgileri paylaşmaya gayret edeceğiz.


bottom of page